boeken Menu

Steden & dorpen

Onze camping omgeven door prachtige steden & dorpen. Op deze pagina vindt u een overzicht van onze favorieten.
 1. Heerde
  Binnen 10 minuten fietsen staat u in de Dorpsstraat van Heerde. In ons dorp is er genoeg te beleven. Zo zijn er verschillende boetiekjes en gezellige terrassen waar u heerlijk kunt bijkomen na een flinke fietstocht of gewoon even lekker kunt genieten van het zonnetje. Verder kent Heerde natuurlijk prachtige natuur en zijn er vele wandel- en fietspaden. Ook kan er gezwommen of gesupt worden bij het Heerderstrand. Aan het Heerderstrand kan er ook Pitch & Putt gespeeld worden. Meer weten over wat er in en rond het dorp te doen is? Kijk op eens op de site van Visit Heerde.

 2. Zwolle
  Zwolle is een bruisende Hanzestad op nog geen 20 kilometer afstand van onze camping. Deze stad is ook nog eens goed te bereiken met de fiets (16 kilometer). Zwolle wordt omringd door een stadsgracht en heeft een groot, historisch stadscentrum met vele winkels, musea, gezellige straatjes en terrassen. Ook kan er heerlijk gegeten worden, want Zwolle kent veel gezellige eetcafés, restaurants en zelfs twee restaurants die zijn bekroond met Michellinsterren (de Librije en Brass Boer Thuis van Jonnie en Thérèse Boer).  Bent u ijsliefhebber? Dan bent u aan het juiste adres bij IJssalon Salute voor overheerlijk Italiaans schepijs. Kortom, in Zwolle is voor ieder wat wils! Meer weten? Op de site van Visit Zwolle staat een uitgebreid overzicht.

 3. Epe
  Op ongeveer 10 kilometer afstand (zowel met de fiets als met de auto) ligt Epe, een gezellig Veluws dorp met verschillende sfeervolle restaurants. Verder worden er in Epe het hele jaar door vele braderieën en markten georganiseerd. Ook kan er goed geshopt worden, want Epe kent een grote winkelstraat. Het dorp wordt omgeven door de bossen en er kan hier volop gewandeld en gefietst worden.  
   
 1. Hattem
  Hattem is een pittoreske Hanzestad dat gekenmerkt wordt door haar fotogenieke straatjes en pleinen. Deze stad ligt aan de IJssel, met Zwolle aan ‘de overkant’. In Hattem vindt u onder andere het Nederlands Bakkerijmuseum, wat echt een aanrader is om (met de kinderen) te bezoeken. Hattem ligt op ongeveer 8 kilometer afstand van onze camping. Meer weten? Kijk op de site van Visit Hanzesteden.
 1. Apeldoorn
  Dit is de grootste stad midden op de Veluwe, op een halfuur rijden van onze camping (30 kilometer). Ook hier zijn vele winkels, boetiekjes en restaurants. Ook kent Apeldoorn verschillende theaters. Het stadscentrum kent diverse markante gebouwen en dit jaar maakt Apeldoorn zelfs kans op de Erfgoedprijs! In en rond Apeldoorn zijn vele bezienswaardigheden en attracties, zoals Paleis het Loo, de Apenheul en Attractiepark Julianatoren. Meer weten? Kijk op deze website voor meer informatie. 

 1. Elburg
  Deze Hanzestad is een typische vestingstad met een prachtige stadsmuur en middeleeuwse stadspoorten, zoals ‘de Vischpoort’. In totaal kent Elburg wel 250 monumenten en 10 musea en is er dus genoeg te ontdekken! Verder zijn er vele boetiekjes, cafés en restaurants. Elburg is daarom ook zeer geliefd en ligt maar op 23 kilometer verwijderd van onze camping. Meer weten? Kijk op de site van Visit Hanzesteden voor meer informatie.  
 1. Vierhouten 
  Vierhouten is een klein dorp gelegen in de gemeente Nunspeet, op een afstand van maar 28 kilometer. De (auto)route ernaartoe is al prachtig, want deze gaat dwars door de bossen. Verder wordt Vierhouten ook wel ‘de culinaire parel van de Veluwe’ genoemd en kent dit dorp verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het ‘Verscholen Dorp’, een voormalig onderduikerskamp. Een tip: onderweg naar Nunspeet komt u langs de Gortelse Heide, hier staat in de lente en zomer de ijskar van IJssalon Rozeboom. Meer weten? Kijk op deze website

 2. Deventer
  De laatste Hanzestad in ons rijtje, maar zeker niet de minste! Deventer is het makkelijkste te bereiken met de auto (ongeveer 30 kilometer). Ook deze levendige stad kent vele historische bezienswaardigheden, zoals ‘het Proosdij’. Dit is het oudste stenen (woon)huis van Nederland. Ook kan er goed geshopt worden en heerlijk gegeten. Maandelijks worden er evenementen georganiseerd. Deventer staat vooral bekend om het jaarlijkse Dickensfestijn. Een tip: rijd via de IJsseldijk en geniet meteen van het prachtige uitzicht over de IJsselvallei. Meer weten? Kijk op de site van Visit Hanzesteden.
 1. Vaassen
  Dit dorp ligt in de gemeente Epe en is ook goed te bereiken met de fiets (15 kilometer). In Vaassen staat Kasteel Cannenburgh. Dit kasteel wordt omgeven door een prachtig park. Wij vinden dit misschien wel de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van de omgeving. In het bijbehorende kasteelpark worden regelmatig activiteiten voor jong en oud georganiseerd, zoals concerten, fairs en speurtochten. 
 1. Garderen
  Op 40 autominuten van de camping vindt u midden in de Veluwse bossen het gezellige dorpje Garderen. In en rond dit dorp is genoeg te beleven. Zo kan er geklommen worden in het Klimbos en vindt u de Zandsculpturen in Garderen. Een tip: in Garderen zit de VeluweSpecialist gevestigd. Hier kunt u (loop)fietsen, E-choppers en E-bikes huren. Ook vindt u een mooi overzicht van activiteiten in de omgeving. 

Ook uw eigen plekje op onze camping?

Wij hebben mooie jaarplaatsen te huur en chalets te koop

Vakantie wanneer u wilt op uw seizoen- of jaarplaats
Direct grenzend aan het Zwolse bos met vele prachtige wandel- en fietsroutes.
Kom lekker genieten!

  Bekijk hier de plattegrond