boeken Menu

Natuur

Onze camping grenst direct aan het Zwolse Bos en de heide, maar buiten dat zijn er nog veel andere natuurgebieden te ontdekken! Op deze pagina vindt u een overzicht van onze favorieten.

 

 1. Zwolse Bos
  Dit bos staat bij ons natuurlijk op nummer één en dat is niet alleen omdat onze camping hier direct aan grenst. Het Zwolse Bos is namelijk een veelzijdig bos met verschillende heidevelden en diverse vennetjes. Ook staan er immens grote Douglasbomen en is er een prachtig uitkijkpunt over de Tonnenberg.  Door het Zwolse Bos lopen vele wandel, fiets- en mountainbikepaden. Vanaf de camping loopt u zo dit bos in of de heide op!
  PS. Ziet u die mooie foto van de paarse heide hierboven?
  Deze foto is gewoon achter onze camping genomen. Super toch?


 2. De Dellen
  Dit is een groot gebied van maarliefst 454 hectare aan bos. Dwars door het gebied loopt een provinciale weg die Heerde met Epe en 't Harde verbindt. Voor een mooi uitzicht over dit gebied kan Uitkijktoren de Haelberg beklommen worden. Verder kunnen er heerlijke pannenkoek gegeten worden bij De Ossenstal. In dit gebied is veel wild te spotten en er worden dan ook regelmatig wildobsveratiewandelingen georganiseerd. Meer weten? Kijk even op de site van Visit Heerde

 3. Renderklippen
  Op ongeveer 7 kilometer fietsen liggen de Renderklippen. Dit is een groot, heuvelachtig bosgebied dat bekend staat om de Schaapskudde van Epe/Heerde.  Deze kudde bestaat uit ongeveer 150 schapen! De bijbehorende schaapskooi ligt aan de Elburgerweg, nummer 31. Voor een kopje koffie of thee kunt u terecht bij De Uitspanning.

 4. IJsselvallei
  Onze camping grenst niet alleen aan de bossen, maar ook de IJsselvallei ligt om de hoek.  De IJssel is in totaal 125 kilometer lang en staat bekend als de 'mooiste rivier van Nederland'. De gemeente Heerde kent twee pontjes om de IJssel over te kunnen steken. Dit zijn de Wijhese veer en de Kozakkenveer. Verder kunt u in Hattem nog de oversteek maken naar Zwolle, 't Kleine Veer. Op de site van Visit Heerde vindt u meer informatie over de geschiedenis van de IJssel en een uitgebreid overzicht met mooie wandel- en fietsroutes. 

 

 1. Heerderstrand

  Het Heerderstrand ligt op ongeveer 10 minuten fietsen (3 kilometer) van onze camping, maar is ook makkelijk te bereiken met de auto. Het Heerderstrand heeft een ideale ligging met prachtig uitzicht op de imposante naaldbomen. Tevens lopen er diverse fiets- en wandelpaden rond de waterplas en het achtergelegen heide- en bosgebied. U kunt zich hier dus ook tijdens de koudere dagen prima vermaken. Direct aan het water bevindt zich een uitgestrekte Pitch & Putt golfbaan, waar ook midgetgolf en footgolf gespeeld kan worden. Een super leuke activiteit voor de hele familie. Na een potje golf kunt u uitrusten bij Paviljoen 't Strand. 

 2. Wezepsche Heide
  Deze heide ligt in de gemeente Oldebroek en staat bekend om de grote kudde Schotse hooglanders die er leven. Ook zijn er vele wandelpaden in dit gebied. Tevens is dit een waterwingebied van Vitens. Deze heide ligt op ongeveer 7 kilometer fietsen van de camping. Meer weten? Kijk even op deze website

 3. Nationaal Park de Hoge Veluwe
  Uiteraard kan dit park niet ontbreken in onze lijst. Dit park is in 1935 gesticht en staat bekend om haar prachtige landschappen en het vele wild dat er leeft. Ook is het Kröller-Müller museum hier gevestigd. Belangrijk om te weten is dat er entree betaald dient te worden. De dichtsbijzijnde ingang in Hoenderloo is ongeveer 35 minuten met de auto. Meer informatie staat op de website van het park.


Meer weten over de bezienswaardigheden in de omgeving?
Visit Heerde geeft een uitgebreid overzicht op hun website.

Ook uw eigen plekje op onze camping?

Wij hebben mooie jaarplaatsen te huur en chalets te koop

Vakantie wanneer u wilt op uw seizoen- of jaarplaats
Direct grenzend aan het Zwolse bos met vele prachtige wandel- en fietsroutes.
Kom lekker genieten!

  Bekijk hier de plattegrond