boeken Menu

Cultuur

Van kastelen tot aan theaters en musea; in onze omgeving zijn allerlei culturele activiteiten te ondernemen. Op deze pagina geven wij een overzicht van onze favorieten.

 

 1. Kasteel Vosbergen
  Dit prachtige kasteel uit de 17e eeuw bevindt zich in Heerde, op een steenworp afstand van onze camping (2,7 kilometer met de fiets). Het bijbehorende landgoed is grotendeels toegankelijk voor mooie wandelingen. Ook worden er landgoedwandelingen georganiseerd waarbij het kasteel zelf ook bezichtigd kan worden. Dit is een unieke kans, aangezien het kasteel bewoond wordt. Meer weten? In onze receptie verkopen wij het nieuwe wandelboekje van Kasteel Vosbergen. Hier komt onder andere de geschiedenis van het landgoed en haar bewoners aan de orde. De landgoedwandelingen vinden dit jaar plaats op de volgende zaterdagen: 18 mei, 8 en ⁠22 juni, ⁠6 en 20 juli, ⁠17 en 31 augustus 2024. Informatie over de tijden en het opgeven is te vinden op de website van Kasteel Vosbergen.
 1. Museum de Fundatie
  In dit museum wordt naast een vaste collectie van oude, moderne, hedendaagse en niet-westerse beeldende kunst ook gevarieerd met exposities. Het iconische pand waarin dit museum is gevestigd is al een bezienswaardigheid an sich! Het groot ovale raam dat zich bevindt in ‘de Wolk’ geeft een prachtig uitzicht over het centrum van Zwolle. Meer (praktische) informatie over dit museum vindt u op de website van Museum de Fundatie.

 2. Zuivelmuseum 
  In Wapenveld (gemeente Heerde) wordt op een interactieve en educatieve manier de wereld van melk ontdekt. Het museum bevindt zich in een karakteristieke boerderij dat van oudsher een melkveebedrijf is. Ook in dit museum worden diverse activiteiten georganiseerd. Meer weten? Neem even een kijkje op de website van dit leuke museum.
 1. Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
  In Hattem bevindt zich het grootste bakkerijmuseum van Nederland, dat dit jaar zelfs bekroond is als het leukste uitje in Gelderland! In dit museum wordt op interactieve wijze de rijke geschiedenis van ‘de bakker’, het brood en banket beleefd. Ook worden er vele activiteiten voor jong én oud georganiseerd, zoals bakdemonstraties, de Kinderbakdag, een speurtocht en de poffertjessalon. Ook is er een echte bakkerswinkel.  Meer weten? Kijk even op de website van dit prachtige museum dat tevens is gevestigd in monumentale panden.
 1. Theaters & schouwburgen
  In onze omgeving bevinden zich diverse theaters en schouwburgen. De grootste theaters en schouwburgen bevinden zich in Apeldoorn en Zwolle. Er is een breed aanbod aan voorstellingen, concerten waarbij de cultuurliefhebber zijn hart kan ophalen. In Apeldoorn is Theater Orpheus ‘het theater van de stad’. Op deze website vindt u een overzicht van de Zwolse theaters.

 

 

 1. Kasteel Cannenburgh
  Kasteel Cannenburgh in Vaassen staat bekend om haar stijlvol ingerichte vertrekken en prachtige schilderijen. Tevens wordt dit kasteel omgeven door een groot parkbos met weilanden en vijvers dat vrij toegankelijk is. Ook worden er vele kasteelactiviteiten georganiseerd zoals het Kampvuurconcert, speurtochten voor de kinderen en ‘de Verborgen trappentour’ waar u wordt rondgeleid door een gids. Het kasteel is van april t/m oktober geopend. De actuele openingstijden staan op de website van het Geldersch Landschap & Kasteelen.  

 2. Herman Brood Museum & Experience
  In Zwolle, de geboortestad van Herman Brood, bevindt zich tegenover Museum de Fundatie dit bijzondere museum. Hier wordt een brede (privé)collectie van Herman Brood getoond. Ook is er een winkel met een groot assortiment aan merchandise zoals schilderijen, muziek, boeken en documentaires. Verder worden er hier ook diverse workshops georganiseerd. Meer informatie is te vinden op de website.  

 3. Paleis het Loo
  Dit Paleis in Apeldoorn met haar karakteristieke baroktuin is zeer bekend omdat dit eerder diende als zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Sinds 1984 is dit een museum en zijn er diverse tentoonstellingen te bewonderen. Ook staan er gedurende het hele jaar diverse activiteiten voor jong en oud op de agenda. 

 4. Museum Hagedoorns Plaatse 
  Ga een stap terug in de tijd en beleef het Veluwse boerenleven van 1900! Bezoek het boerenerf en diens 300 jaar oude Veluwse boerderij Hagedoorns Plaatse. Bij dit museum is er voor de kinderen ook genoeg te ontdekken en worden zelfs ‘kindermiddagen’ georganiseerd. Combineer het bezoek aan de boerderij met de bezichtiging van de tentoonstelling met als thema: ‘Speelplezier: tijdreis door speelgoedland’. Dit museum bevindt zich in Epe (12 kilometer) en is ook goed te combineren met een fietstocht door het Veluwse landschap.

Ook uw eigen plekje op onze camping?

Wij hebben mooie jaarplaatsen te huur en chalets te koop

Vakantie wanneer u wilt op uw seizoen- of jaarplaats
Direct grenzend aan het Zwolse bos met vele prachtige wandel- en fietsroutes.
Kom lekker genieten!

  Bekijk hier de plattegrond